15.6.2013 Bockhamn

Oli se viisas päätös olla lähtemättä liikkeelle perjantai iltana. Tuuli taisi olla vielä kovempi, eikä aurinkokaan paistanut. Lähdimme verkkaisesti liikkeelle kymmenen aikoihin, tarkoituksena kiertää Emäsalon itäpuolelta ja menne Killingholmeniin grillaamaan ja saunaan. Tuuli oli jo Orrbyn selällä puuskittaista ja Äggskäriä lähestyttäessä päätös alkoi seljetä. Ei mennä Emäsalon ympäri. 

Tuulta oli mukavasti 8-12 m/s jotenkin lounaasta, ja puuskissa sitten jotain muuta. Lähdettin sitten itään sivumyötäistä laskettelemaan reilua 7 kn, kakkosreivi oli tässä vaiheessa laitettu ja genuaa vedetty sisään. Tämä pullukka kun liiteelee paremmin näillä säädöillä. Matkalla oli jotain pieniä 15 m/s puuskia ja gps mittasi parhaimman nopeuden 9,2 kn, itse näin pitkiä jaksoja yli 8 kn. En muista että näin kovaa olisi koskaan menty.
Perille päästin siis ennätysajassa. Tavallisesti niin suojaisa lahti kyllä tänään päästää pahimmat puuskat läpi ja tässä rippukeinussa saa heilua ihan mukavasti. Mutta mikä tämän mukavampaa, rennosti luonnon helmassa. Illalla vähän grillailua ja mutama heitto virvelillä. Ehkä joku kala jopa nappaa.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s