21.7.2013 klo 01.10 Mariehamn

Ja perille päästiin mukavasti. Purjeet päätimme laskea kun vastatuuli iski viimeisillä maileilla. Saman aikaisesti pimeys tuli päälle ja valaistut kerrostalot saapuivat jonossa samalle väylälle. Kun siirryimme moottoriveneeksi, pystyimme menemään pienveneväylälle pois jaloista.

Pääsimme siis harjoittelemaan pimeänavigointia, laskemaan valojen välkkyjä ja muistelemaan mitä yhdeksän ja kolme väläystä tarkoittikaan. En olisi halunnut olla pelkästään kompassin, lokin ja kellon varassa. Sitäkin pitäisi harjoitella, mutta tämän yön pimeydessä GPS oli aika valttia. Siihen ei kuitenkaan saa sokeasti luottaa, joten valaistut linjataulut ja taskulamppu olivat käytössä.
Satamaan tulo hieman jännitti. Ihan pimeää ja onko paikkoja. Löysimme tosi helposti laiturin päässä vapaan pojun, ja autuus oli taattu. Onneksi olimme näin ajoissa. Parikymmentä minuuttia meidän jälkeen saapui kolme venekuntaa. Yhden autoimme viereemme ja kaksi muuta ilmeisesti löysivät jotain, sillä moottorin äänet loppuivat aika nopeasti.
Nyt menemme nukkumaan.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s