20.6.2014 Tunhamn 

Olipas ihana päiväpyrähdys! Aurinko paistoi ja luoteistuuli puhalsi riittävästi mutta ei kovin kylmästi. Ei me taaskaan muistettu aurinkorasvoja laittaa, eihän täällä sentään niin lämmintä ole. Aurinko kuitenkin paistoi ihanasti ja perille päästyämme, kasvoissa tuntui taas pieni punoitus.

Emme taaskaan tulleet poijuun purjeilla, vaikka tuuleen suunta olisi antanut siihen kaikki mahdollisuudet. Ehkä kipparin unelma täyttyy vielä jonain päivänä, kevyemmässä kelissä. Olihan tuolla parhaimmillaan 8 m/s.

Tunhamnin ihanassa idyllissä ei sitten viime näkemän ole paljoa muuttunut. Saaren lapset ovat kasvaneet varhaisteineiksi ja kulkevat päivittäin kouluun yhteysaluksella. Jos kaupunkilaislapset valitteleat aamuherätyksiä, syytä ei olisi. Nämä tytöt heräävät heti viiden jälkeen ollakseen ajoissa laiturilla. Paluu on sitten iltamyöhään. Onneksi saarella on vielä lapsia, muuten ei yhteysalus varmasti kulkisi kahta kertaa päivässä.

Thelman puodissa on käsitöitä, villapaitaa, villasukkaa ja muuta pientä tarpeellista. Kippari kun jätti kunnollisen villapaitansa kotiin, voipi olla että aito saaristolaispaita tarttuu matkaan. Olisko jopa niin että saaren omat lampaat ovat tuottaneet villatkin. Se jäi vielä kysymättä.

Nyt rauhoitumme juhannuksenviettoon. Grilliherkkuja suunnitellaan, jälkiruuaksi on kevyesti mutakakkua ja mansikkahilloa. Juhannuskokko sytytetään klo 21 joten ohjelmaa piisaa.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s