3.8.2013

Kyllä on synkkä päivä ! Aurinko paistaa janon lämmintä, tuultakin on netin mukaan jossakin vielä, mutta me emme ole sitä vielä löytäneet. Tosin vastahan lähdimme Korppoosta ja tällaista kapeahkoa (vrt. Ruotsin risteily) ränniä pitkin ajelemme etelään.

Aamu alkoi ihan laiskasti ja koirien kanssa kippari lähti ulos vasta vähän ennen seitsemää. Varustaja jäi köllöttelemään sänkyyn, ja yllätimme häneet vajaa tuntia myöhemmin, aivan eri asennosta mutta yhtä liikkumattomana.
Aamutoimia jatkettiin samaan rauhalliseen tahtiin. Kapteeni päätti panna pöydän koreaksi ja tarjota aamiaisen ravintola Buffalossa. Se olikin oiva aamiaisbuffet. Oli hyvän makuista puuroa, mysliä, munakokkelia, pekonia ja nakkeja, paahtoleipää ja appelsiinimarmelaadia. Appelsiinimehusta oli saatu todella tuoreen makuista. Ilmeisesti se toimii siten, että otetaan ihan oikeaita appelsiineja ja puristetaan niistä mehut ja vielä jätetään hedelmälihat mukaan. Ihmeellistä!!!
Kymmeneltä saimme sitten köydet irroitettua. Siirryimme huoltolaituriin jossa teimme mökkeilijän ihannepuuhat, eli tyhjensimme huussin. Täällä se onnistuu kuitenkin aika mukavasti panemalla letku kiinni tankkiin ja painamalla vihreätä nappia pumpusta. Kas kummaa, kaikki jätteet imeytyvät pois, ja eiku kansi kiinni ja menoksi. Vinkiksi kaikille mökkeilijöille: tämä sama idea toimii myös mökillä. Möjan Lånviikissä huussi oli jännä. Iso rosteri tankki jossa reikä ylhäällä ja kiva istuin reiän päällä. Siinä sitten jalat roikkuen kolisteltiin tankkia. Joku tietysti tulee aina välillä tankkiautolla tai veneellä ja imaisee tavarat pois.

Löpötankkikin alkoi näyttää taas puolikasta, ja kun nyt kerran pysähdyttiin huoltolaituriin päätimme täyttää tankin. Todennäköisesti tämän vuoden viimeisin, vaikka olisi hienoa saada talvilaatua tankkiin talven varastoinnin ajaksi. Joku sanoo että se on parempaa sillä tavalla.
Kohta nostetaan purjeet ja kuviokellunta harjoitukset alkavat. Saas nähdä kuinka pitkälle päästään, vai cruisaillaanko vaan.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s