8.8.2013 Katajanokka, Helsinki

Olipas lämmin päivä. Tuulenvire olisi auttanut mukavasti, mutta se oli erittäin kevyttä ja vielä myötäistä. Sitkeästi kuitenkin jaksoimme, koska mitään varsinaista kiirettä ei ollut. Vauhtia pysyi kuitenkin lähempänä kolmea solmua, ja kun Helsingin Pihlajasaaren etelärantaa viistettiin juuri ennen Tallinkin vihreäää hirvitystä alkoi päätös pikku hiljaa kypsyä purjeiden laskemisesta. Koirilla oli jo kovin lämmintä ja kippari kun oli taas ulkoiluttanut tyttöjä heti kuuden jälkeen, oli aika päättää upea kuviokellunta ja suunnistaa kohti laituria.

Katajanokan satama on oikein mukava paikka. Tästä voi helposti käppäillä vaikka Stockmannille ostoksille tai kauppatorille kahville. Tilaakin löytyy useimmiten, vielä ei koskaan ole tullut tilannetta että olisin nähnyt kaikki paikat täysinä. Ainoa varjopuoli on kyllä hinnoittelu. Montaa yötä ei viitsi olla 45 euron hintaan, vaikka siihen kuuluu aamukahvit ja croissantit kahdelle sekä iltapäivälehti. Tässä tapauksessa kun pankkiin pitää mennä, niin säästyy kuitenkin kahden henkilön lauttamaksut verrattuna Suomenlinnaan. Eikä tarvitse aikatauluja katsella. Silti, tuntuu hiukka suolaiselta kun kesäloman viimeinen maksullien yöpyminen kyseessä ja kaikki muut kohteet vertailussa.

Yöksi on luvassa kesän parasta ukkosta, joka tietää lisää läähätystä ja valvomista. Huomenna iltapäivällä mennään sit kohtuullista kyytiä, kakkosreivi taitaa olla ihan paikallaan vaikka myötäistä näyttäisi olevan. No, se nähdään huomenna.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s