9.8.2013 Jälkipelit

Kaikenlaisia vikoja on tietysti ilmennyt matkan varrella. Ruotsalaiseen saaristoon lähituntumalla otettu tarkistus toi esille kölipultin ongelman  ja se on harmittava ja voi tulla kalliiksikin korjaukseksi. Päivittäin kahteen otteeseen ärsyttävä asia olikin sitten lipputangon turpoaminen reilu viikko sitten niin pahasti ettei sitä saanut mitenkään irti. Liputussääntöjen mukaan lippu nostetaan klo 8 ja lasketaan auringonlaskun aikaan, viimeistään klo 21. Helpoin tapa tehdä tämä veneessä on aamuin laittaa lipputanko paikoilleen ja illalla poistaa se.

Tämä ei ole siis onnistunut yli viikkoon, ja lipun irroittamnen tangosta ja kiinnittäminen aamulla on ärsyttänyt lippuvastaavaa, siis kipparia, jonkin verran. Helsingissä yritettiin jo pihtiputkien avulla vääntää tankoa irti kun kauppakin oli vieressä uutta varten. Tulosta se ei tuottanut. Ihan kuin joku olisi tunkenut epoksia väliin ja varsi alkoi vääntyä.
Kotisatamaan tultaessa putkipihdit olivat taas esillä, mutta voima ja ähkiminen ei auttanut. Lopulta sitten erinomainen messuilta otettu taittosaha tuli esille. Koripallomestaruusottelujen jälkeen voittajat leikkaavat korin pois, meillä sahattiin onnistuneen reissun päätteeksi lipputanko.
Tarina ei lopu tähän, Makita tuli esille ja jämiä on yritetty porata pois. Vielä ei ole ihan lopullista tulosta valmiina, vaatii hieman töitä. Mutta huomenna hankitaan uusi tanko. Näyttää siltä että messinkiholkilla varustettua ei tässä kokoluokassa ole, ehkä sitten tiikkinen tanko tulee.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s