Hanko, Itäsatama

Kaikkein tyhmin asia mitä kippari voi kuvitella, on moottorilla ajo vastatuuleen ja vata-aallokoon. Päivän moottorimarssin aikana tuli pohdittua syvällisemminkin, miten moottoriveneilijät sellaista jaksavat?

Saavuimme kuitenkin hyvissä voimin eikä kovin ärtyneinä Hankoon hieman ennen seitsämää ja tyhjensimme septitankin ennen laituriin asettumista. Sääennusteita katsellessa kukin pohti itsekseen mitä tehdä seuraavina päivinä. Kippari makasi sitloorassa koira vatsan päällä, ja eihän se muuta vaadi että jonkinlaiseen nirvanaan sitä pääsee. Kapteenska ei kuullut kuorsausta moottorin ja tuulen pauhannan yli, mutta kohde itse heräsi siihen muutamaan otteeseen.

Koska kippari siis pohti syvällisiä ja kapteenska käytännönläheisiä, oli selvää että jälimmäisestä syntyy lopputulos joka on järkevä. Tarkkailemme tietysti sääennustetta tarkasti, mutta näillä näkymin istumme Hangossa keskiviikko aamun saakka, jonka jälkeen suuntaamme Högsåran idylliseen satamaan. Kapteenska haluaa takaisin Farmors cafén ihanien kakkujen ääreen. Torstaina lähdemme juhannuksen viettoon Tunnhamnin pieneen ja pääsääntöisesti hiljaiseen kalastajakylään. Siellä tarkoituksena on avata avomerimelonnan kausi kiertelemällä saarta ja sen ympäristöä.

Vaikka Hanko on aina ollut hieman pakollinen etappisatama ja välttelemme sitä jos mahdollista, nyt on aikaa taas tutustua paikkoihin ja toivottavasti saada kivoja kuvia mm. pitsihuviloista sekä tehdä erilaisia huoltotöitä ja puuhastelua joita ainakin kippari on suunnitellut kesäloman ajaksi.

Näissä tunnelmissa nautimme nyt toimivab telkkarin parissa illan elokuvista.

PS. Kapteenska lupasi katsoa pahalla silmällä, The Evil Eye, jos kippari nousee normiaikaan ja ryhtyy puuhailemaan. …..

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s