28.6.2014 Houtsala, Norrskata

Berghamnista lähdettiin ihan mukavassa auringonpaisteessa ja oivallisen kurssivalinnan ja tuulen ansioista pääsimme purjeilla melkein perille saakka. Leppoisaa menoa oli koko päivä. Nauvon ja Korppoon välisen lossin kohdalle osuimme sopivasti monen muun aluksen kanssa ja hieman piti tarkkailla että nouseeko paattiimme riittävästi tuuleen ettei jäädä ihan jalkoihin.

Pysähdyimme Alexandra’s nimisen paikan laituriin ja iltapäivä oli mikä ihastuttavin.  Ja heti alkuun otimme pienet kuohuvat. Prosecco oli aivan loistava vaihtoehto champanjalle. 

Paikkana tämä oli meille aivan uusi, eikä hassumpi lainkaan. Melkein viikon erilaisten kana-pohjaisten aterioiden jälkeen oli ilo istahtaa ravintolan terassille nauttimaan jonkun muun laittamaa ruokaa. Pihvi, nyhtöpossu hampurilainen, paistetut perunat ja suklaakakku sujahtivat aivan huomaamatta alas. Olo oli mikä mainioin tämän jälkeen.

Pysäköintä kun mietimme, tulevan tuulen suuntaa ja voimakkuutta mietittiin. Laiturin oli kuitenkin sen verran huonossa asennossa, että kaikkien paikkojen osalta tuuli kääntyisi aivan sivusta tulevaksi. Laiturin päähän olimme kuitenkin pysäköineet, ja toivoneet ettei muita tulisi. Mutta tietysti siihen tuli, ja heillä köli kopsahti todennäköisesti poijun painoon. Onneksi emme menneet siihen. Seuraavana päivänä olikin sitten jo synkkää, sateista ja tuulista joten nautimme elokuvista ja telkkarista. Kippari kyllä oli hieman perseesen ammuttu koko päivän, mutta minkäs sille voi.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s