30.6.2014 Vallis Gratiae, Nådendal, Armon laakso eli Naantali

Houtsalasta lähdimme kohtuu ajoissa liikkeelle. Köydet irtosivat rannasta puoli kahdeksan aikoihin ja ensimmäiset mailit saimme pöristellä moottorilla. Vihdoin saimme purjeet ylös, todella kevyseesä tuulessa. Lilluessamme hieman toista solmua, välillä jopa kolmatta kohti Airistoa, aamulaivat eli Silja ja Viking tietysti saapuivat. Onneksi heillä on n. puoli tuntia väliä niin ehdimme juuri livahtaa heidän välistä väylän yli.

Kun vauhti hiipui solmun paikkeille ja täysvastaisessa olemattomassa tuulessa kryssimme, petti kipparin hermot. Satamaan olisi päästävä ajoissa koirien ulkoilutusta varten. Niinpä Volvo hoiti meidän perille saakka.

Meidän mastolla joudumme kiertämään Luonnonmaan länsipuolelta ettei pää jää siltoihin kiinni. Siitä suunnasta saapuessa Kultaranta osuu matkalle. Rumempaa saunaa saa saariston rannoilta kyllä hakea kauan. Ilmeisesti aikaisempi komistus paloi poroiksi jo Kekkosen aikoihin.

Naantalissa olikin paljon tekemistä ja näkemistä. Kipparin ulkoiluhousut olivat taas ratkenneet joten pikainen piipahdus Raision Myllyyn tuli tehtyä. Siinä tarttui sitten mukaan myös koiranmuonatäydennys sekä uudet kiikarit.

Iltapäivällä hyppäsimme bussiin ja kävimme kierroksella Kultarannan puutarhassa. Kordelinin unelma alkaa pikkuhiljaa muotoutua. Eikä tekis pahaa meikäläisellekkään olla kesän töissä tällaisessa ympäristössä.

Sale oli paikalla, mutta ei kutsunut peremmälle

Keltainen puutarha

Kekkonen kuulemma juoksenteli näitä portaita harjoitusmielessä.

Tämän kesän taiteilijan tuotos. Veden merkki.

Illalla Trumpuuttaja rumutti porvareille ja karvareille hiljaisuutta ku aurinkoki on menny nukkumaan. Tämän jälkeen soi ihanasti trumpetilla vesperit.

Ihanat iltavohvelit….

Naantalin kirkko on todella upea

Kävimme myös Muumimaailman porteilla

Ja löysimme todella ihanan keräilypuodin josta löytyi vaikka minkälaista rompetta.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s