Uusi purje valmis

Tilasimme kesän lopussa uuden purjeen, sillä valikoimista puuttui kunnon myötätuulirätti.

Spinaakkeri ei oikein kipparia innostanut, sillä puomin kanssa leikkiminen ei erityisestiinspiroi. Elämänhän kuuluu olla helppoa ja vaivatonta. Edellisessä veneessä sellainen oli, eikä spinnu kovinkaan montaa kertaa päässyt ulkoilemaan juuri ylimääräisen vaivan takia.

Valinta osui siis asymmetrisen spinnuun, tai genaakkerin, jolla ei voi ihan plattlenssiä vetää, mutta vastapainoksi aika pitkälle sivutuuleen pääsee. Koska genaakeeripuomi ja rullalaite investoinnit eivät myöskään tässä vaiheessa innostaneet, kiinnittynpurje keulaharukseen rullapurjeen päälle ATN Tacker nimisellä vehkeellä. Purje on omassa sukassa joka vedetään pois kun purje on nostettu, ja päälle kun se halutaan laskea. Helppoa.

Nyt vain odotellaan ensi kevättä malttamattomana.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s