Kevättä rinnassa

Bloginpitäjä on tehnyt syntiä talven aikana. Postaukset ovat olleet vähissä, ja sellainen ei sovi lainkaan. Purjehtijan näkökulmasta olen viettänyt talvi-unta, joten kai se on ymmärrettävää.

Kovin ahkeria emme ole talven aikana olleet. Köydet saatiin pestyä melkein heti noston jälkeen, patjojen pesussa meni hieman kauemmin, mutta fenderit odottavat vielä vuoroaan. Sprayhoodia on korjailtu, vielä yksi sauma pitää saada ajettua.

Venemessut aloittivat tämänkin kevään suuremman aktiviteetin. Messuilta tuli tuettua taloutta ihan kunnolla ostamalla mm. uudet pelastusliivit sekä kipparille että kapteenskalle. Uusi kattila-pannu sarjakin jäi käteen. Sellainen ihanasti sisäkkäin menevä joka ei vie tilaa.

Kivoja uutuuksiakin tuli vastaan. Mastoon sekä puomiin kiinnitetyt aurinkopaneelit olisivat aika makea lisä. Tässä Arcona 380Z veneessä oli lisäksi sähkömoottori ja purjeisiin ommellut aurinkopaneelit, joten tehoa riittää ja meno on hiljaista.

Solarpanels_mast_boom

 

Omiakin maston valmisteluja on tehty. Uusi purje vaatii uuden fallin, eli nostimen. Onneksi tarkistuksessa selvisi, että vuosikausia paikalla ollut ohjausnaru oli ehjä ja köyden vetäminen tulee olemaan helppo homma.

Spinnaker_halyard

 

Monta työtuntia on vielä edessä pesemisen ja vahaamisen seurassa. Toivotaan että seuraavat viikot ovat lämpimiä ja aurinkoisia. Kalenteripäiviä vesillelaskuun on enää 27.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s