Ulko-Tammio – Kaunissaari

Suunnitelman mukaisesti olimme illalla Ulko-Tammion rauhallisessa länsisatamassa. Muita veneitä ei ollut eikä tullut. Rannalla oli kuitenkin sopivasti vastassa “paikallisväestöä” joilla veneet itäsatamassa. Olivat erittäin avuliaalla ja ystävällisellä tuulella. Yksi oli jo veneessä nukkumassa.

Illalla teimme vain lyhyen lenkin ja kävelimme mm. kalliotunnelin läpi. Sitten riensimme laittamaan grillinuotiota pystyyn ja grillasimme makkaroita pahimpaan nälkään. Kapteenska ilmoitti, että haluaa mukaan aamulenkille joten oli aika painua yöpuulle.

IMG_0073

Aamu valkeni ihanan aurinkoisena. Kippari heräsi hyvin myöhään, ja aamulenkille lähdettiin vasta seitsemän aikoihin. Kiersimme kuitenkin luontopolkua parin tunnin ajan aivan mahtavassa kelissä. Sitten olikin jo nälkä. Kun aamiainen oli nautittu, lähdimme kohti Kaunissaarta. Kippari oli illalla kuvitellut että parilla pitkällä halssilla etelästä, aluevesirajojen kautta pääsisimme näppärästi perille. Tuuli olikin hieman eri suunnasta, ja näin päädyimmekin menemään Haapasaaren pohjoispuolelta väyliä pitkin. Ei siinäkään kauheasti vendailua tarvinnut tehdä.

Koska oli aivan upea aurinkoinen päivä, luulisi että ne aurinkorasvat mustettaisiin. Ei tietenkään, sillä pukeutua sai ihan lämpimästi, ja kapteenskakin oli sen näköinen kuin olisi siirtynyt käyttämään burkhaa. Matkan aikana kippari nukahti sitlådaan, joka osoittautui selkeäksi virheeksi. Kylmähän siinä tuli, eikä se kylmä oikein halunut poistua. Kapteenskakin oli ihan jäässä.
Emme ole muutamaan vuoteen käyneet Pyhtään Kaunissaaressa, ja yllätys oli suuri jo sisään ajaessa. Vaikka oli mukamas tuore painos kartasta (2013) se oli auttamattomasti vanhentunut. Hetken aika piti empiä miten ajaa, sillä väylää oli muokattu ihan kunnolla. Keppien mukaan sitten uskaldauttiin ajamaan. Sisääntulo tänne on ennen ollut hieman jännittävää, mutta nyt kun rannalta katsoi hieman etäämmältä, huomasi että väylää on suoristettu merkittävästi ja sisäänajo on itse asiassa aika helppoa. Vieresvenelaitureiden järjestelyjä muutetaan lisää tänän kesänä, joten saa nähdä miltä näyttää seuraavalla kerralla.

Mikään ei ollut vielä auki, joten teimme lyhyen lenkin kylän reittiä pitkin. Totesimme, ettemme olleet aikaisemmin kaikkia katuja näköjään vielä tallanneet. Kiva nähdä taas uusia rakennuksia. Remontointia ja uudisrakentamista näkyy tapahtuvan jatkuvasti. Kaunissaren Maja, eli ravintola, vietti avajaisia lauantaina 16.5 vasta lähtömme jälkeen, klo 12 alkaen.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s