Ensimmäinen purjehduspäivä

Aamupäivä eteni kohtuulisen hyvin, tuuli oli kohtalainen siinä 5-6 ms. Mustan Hevosen kohdalla kipparia rupesi pikkusen ärsyttämään, kun reilu puoli tuntia myöhemmin lähtenyt X- vene pyyhälsi ohi. Santahaminan kohdalla sitä ei näkynyt enä laisinkaan. Kyllä Jeppesenin veljekset osaa veneitä rakentaa!

Helsingin ohi päästii kohtuu mukavasti kryssien. Sitten olikin jo aika suunnitell koirien huoltotaukoa. Ajatuksen oli, että Gåsgrundet Espoon saaristossa olisi sopivasti väylän vieressä. Siinähän olemme aikaisemminkin pysähtyneet yöpymään, ja myös yhden potkurin rikkoneet. Lauantai iltapäivä, upea aurinkoinen keli niin eihän meillä ollut mitään mahdollisuuksia. Satama oli täynnä moottoriveneitä ja äänestä päätellen jo pitkälle täynnä olevia ihmisiä. Teimme täyskäännöksen ja jatkoimme matkaa. Kippari keksi että Rövaren nimiseen saareen tulee saaristokuljetus, eli pikaisesti siihen. Se on aivan vieressä. 

Tuulihan oli yltynyt mukavaksi 10 ms lounaasta ja saimme veneen nopeasti kiinni. Kapteenska kyllä hieman kyseli onko kippari varma että onnistuu. Heti tuli ystävällinen nainen kertomaan että se laiva tulee just, eli koirat nopeasti maihin ja kierrokselle. Paikallahan on tietysti pysähtymiskielto, mutta hätä ei lukea lakia. Emme kuitenkaan irroittaneet köysiä yhtään liian aikaisin, sillä alus saapui melkein heti perään. 

Matka jatkui kryssien. Kippari veti ykkösreivin yltyneen tuulen takia. Toista tuntia edettiin ja syötiin illallinenkin, kunnes 10 tunnin kryssimisen jälkeen kapun mitta täyttyi. 

  
Väylän suuntaisesti kun edetään, enemmän täysvastaista saa hakea. Tätä se Suomen vallitse tuuli teettää. Aivan upea lounaistuuli, muta idästä kun tullaan, rannikko ja väylät ovat saman suuntaisi tuulen kanssa. Koska matkaa Porkkalan selän alkuun oli vain n. 10 mailia, päätyi kapu rautagenuan käyttöön. Nyt etenemme suoraan väylää kohden ja säästämme monta tuntia. Illan tavoite on päästä Barösundiin saakka, ja jos tuuli pysyy samana ei Porkkalan selän ylityksessä kauaa mene. Huomenna on sitten sen verran lyhyempi matka Hankoon etä voimme hetken hengähtää. Maanantaina suuntaamme sitten Örön linnakkesaareen jokaon juuri avattu matkailukäyttöön. 

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s