Örö

Olemme pääsemässä normaalirytmiin, eli kippari pomppasi ylös kuudelta, ennen kuin kello olisi herättänyt. Pepin lääkitys vaatii tyhjän vatsan ja tunnin välin ennen seuraavaa lääkettä.Kun kapu pääsi koirien kanssa kannelle, kapteenskakin mönki ylössängystä silmät ristissä. Aamutoimenpiteet olikin suoritettu nopeasti ja pääsimme matkaan heti seitsemän jälkeen. Eihän tarvinut enää katsella prinssihäitä.

Luoteistuuli oli kylmä ja täysin väylän vastainen. Joten lähdimme moottorilla reippaasti liikenteeseen. Muuten ei kyllämatkanteosta olis tullut mitään.

Örööseen saavuimme heti kahdentoista jälkeen, tavoitehan oli tutustua saaren nähtävyyksiin. Laituri on aivan uusi, ja vessarakennus oli suorastaan luksusta, sen yhteydessä on jopa tiskiallas josta taitaa tulla hanasta kuumaa vettä. Eli peruspalveluista ei mikään puutu.

Kylmästä tuulesta huolimatta, päivä oli mitä ihanin. Aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta, ja tuulensuojassa on ollut oikein kesäinen tunnelma. Niin kesäinen, että olemme jopa avanneet pari purkkia lonkero.

Lähdimme lounaan jälkeen seuraamaan reilun viiden kilometrin mittaista uutta luontopolkua. Vastaan tuli kaikenlaista kivaa, ja voimme kyllä suositella tätä kohdetta. Saarellahan on ollut linnoitustoimintaa jo toistasataa vuotta, ja sen mukana on jopa hyvä tiestö, mm. muutaman kilometrin mittainen mukulakivitie, Pitkä Ikävä.

Huomenna onkin taas pitkä päivä, todennäköisesti kylmässä tuulessa joka on täysin vastainen alkuperäiseen reittisuunnitelmaan nähden. Saas nähdä miten valinnat saadaan kohdalle ja minne päädytään. Berghamnissa taidetaan ainakinpitää koirien ulkoilutustauko.

Nyt on aika otta lippu alas jonka jälkeen tiskataan ja mennään maate.

DSC_4021

DSC_4012

DSC_4013
Pitkä Ikävä, loppua ei näy ja jatkuu myös toiseen suuntaan.
DSC_4023
Uusi puucee, luksusta ikkunoilla, pehmeäälä paperilla ja lämpimällä styrox istuimella
DSC_4027
Punkat jätettynä yhteen bunkkeriin

DSC_4038

DSC_4008
Venäläisen 305 mm tykinvaihtoputki. Vain 50.000 kg
DSC_4006
ÖKmo eli Öröön Korjaamo

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s