Hankoon

Pääsimme sitten lähtemään puoli kymmenen jälkeen kun prinssihäät oli saatu katsottua. Vettä tihutteli päivän mittaan, välillä enemmän välillä vähemmän. 

Päivää leimasi kolme merkittävää tapahtumaa. Ensimmäinen oli se, että emme muista koska olisimme viimeeksi päässeet Jussaröön ohi kryssimättä. Tänään paahdoimme ohi mukavassa sivutuulessa reippaasti kuuden solmun vauhtia. Kun väylä kääntyi täysin läntiseksi vauhti hiipui ja lilluimme parhaimmillaan rautagenuan käyttöönoton rajoilla. Onneksi tavoite oli päästä vain Hankoon ja suihkuun, joten tähän ei turvauduttu. 

Toinen merkittävä asia oli se, että kapteenska passitti kipparin päikkäreille. Siitäkös kapu nautti aivan täysin kuorsauksin. 

Kolmas asia ei tapahtunut osittain kapun päikkäreistä, ja osittain siitä että kapua ei hotsittanut säilyttää märkää purjetta päiväkausia kajuutassa. Eli mitä loistavin spinnukeli jätettiin hyödyntämättä sateen ja välillä läpipääsemättömän sumun takia. Sumutorvi kuultiin päivän aikana ihan reippaasti, ketään ei kuitenkaan näkynyt. 

Nyt on septi tyhjä ja polttoainetankki täynnä. Suihku ja sauna niin olemme valmiita huomisiin koitoksiin. 

Tässä vielä päivään sopiva biisi http://youtu.be/Ldsf7Qm5-SA

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s