Neljäs päivä

Onpa ollut makea päivä, eikä se ole vielä päättynyt. Kryssimme koko päivän kohtuullisen kovassa tuulessa. Pääsääntöiseti tuuli pysytteli 8-10 ms mutta puuskissa päästiin jo kivasti yli 12 ms. 

Matka eteni ripeästi ja päivän keskinopeus oli hulppeat 5,1 solmua, mikä on meille ihan ok. Välillä päästii laskemman pitkiä halsseja melkein seitsemää solmua. Niin kuin aina, kipparin velvollisuus on huolehtia kaikkien aluksella olevien hyvinvoinnista. Niinpä taukopaikaksi oli valittu Berghamnin idyllinen satama. Siellähän me viime vuonna meloimme yhden päivän.  Kiinnityimme klo 15.50 ja pidimme ruhtinaallisen 40 minuutin tauon jonka aikana hieman pähkimme minne menisimme yöksi. Se ei siinä selvinnyt ja jatkoimme matkaa täysvastaiseen moottorilla. 

Luoteistuuli puskee  suoraan väylän vastaisesti kun etenemme Nauvon ja Korppoon välistä väylää. Määränpäämme on Houtskarin Näsbyn kylä, josta huomenna poimimme lisää tuoretarvikkeita. Näyttä vahvasti siltä, että 45 mailin purjehdusurakkame saa noin 25 mailin moottorimarssin loppuunsa. Pakko mennä, sillä koko matkan pituus ei oikein anna mahdollisuutta lusmuilla näillä tutuimmilla vesillä. 

Perillä Houtskarissa lienemme kymmenen aikoihin illalla, ja huomenna on myöhäinen aamu. Kauppa aukeaa vasta yhdeksältä, eli suuntamme Kihdille ja siitä ylös noi kymmenen aikaan aamulla. Nukkuukohan kippari kuitenkaan yhtään pidempään?

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s