Helsinki 16-17.7.2015

Aamulla hoidimme aamutoimet hitaanlaisesti. Tuulta oli luvattu vasta keskipäivän vaiheella eikä kiiretä siis ollut. Kapun ajatus oli tehdä lyhythyppy Porkkalanselän yli ja pysähtyä Lähteelään. Mutta, koska kapu pysyi punkassa ja veteli sikeitä ja matka taittui joutuisasti, olimme jo yhden paikkeilla Porkkalan niemen kohdalla ja piti tehdä päätös mitä tehdä.

Tuuli oli mukavan myötäinen ja etenimme neljän solmun vauhtia, paikoitellen jopa yli viittä. Matkaa Katajanokalle oli vain reilut parikymmentä mailia ja koirat olivat saaneet tehdä tarpeitaan juuri ennen puolta päivää, joten päätimme jatkaa matkaa.

Kippari palasi punkkaan vedettyään ensin jennin kannelle kun tuntui että on sopivan sivuttainen tuuli. Silloin tietysti tuuli hieman lisääntyi ja oli täysin myötäinen.Kippari siis jätti kapteenskaan hoitelemaan hommia yksin, virsarin vetäminen kun on hänelle tuttua puhaa. Jenni jäi kannelle makaamaan.

Katajanokalle rantauduimme puoli seitsemän paikkeilla. Kapteenska  oli valinnut maisemareitin Kaivopuiston ja Kauppatorin kautta. Valintahan osui aivan kohdalleen, kun yksi jos toinenkin matkustaja-alus oli lähdössä juuri samanaikaisesti, ja pienemmät sightseeing alukset ja Suomenlinnan lautat risteilivät näiden välissä. Itse pääsimme pois alta hieman kaasua käyttämällä.

Perjantai päivänkäytimme puhtaasti huvitteluun. Ensiksi tietysti poikkesimme Nespresson myymälässä maistelemassa kahveja ja täydentämässä kotivarastoa joka lomamme aikana on ilmeisesti tyhjentyneet myöhäisteinien avustuksella.  Samalla saimme katsella ryhmävoimesteluesityksiä ja kapteenska pääsi vihdoinkin Suurikirkkoon, myös sisälle.

DSC_4671

DSC_4666

DSC_4684

DSC_4679

DSC_4687

Lenkitettyämme koirat lähdimme elokuviin. Sattumalta olimme valinneet kaksi elokuvaa jossa Samuel L. Jackson oli isossa roolissa. Ensimmäinen oli Kingsman, jossa iki-ihana Colin Firth olikin tosimiehen action roolissa huippuvakoojana. Pahiksena toimi Samuel. Iltapäivän toinen elokuva oli kotimainen Big Game, Jalmari Helanderin leffa jossa nuori Onni Tommila kasvaa mieheksi pelastamalla Yhdysvaltain presidentin (Jackson) Lapin erämaissa.

Illalla kapu esitteli muutamia mukavia satamia yksin liikkeellä olevalle ruotsalaismiehelle. Kapteenska lähti kuvailemaan Katajanokan maisemia sillä aikaa.

DSC_4718

DSC_4706

DSC_4697

Version 2

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s