2.7.2014 Jurmo, Brändö, Åland

Gasti vahvistusten kanssa lähdimme muakavan tuulisesta ja hieman aurinkoisesta Naantalista liikkeelle. Päivän tavoitteena oli lyhyt hyppäys Iniöön, mutta tuulen suunta olikin oikein mukava ja hieman kryssimällä pääsimmekin Iniönaukon yli. Gastit pääsivät tositoimiin kapteenskan komennossa kun kippari makoili sisällä blogipäivityksiä tekemässä ja kokkailemassa.mKihdin ylittäminen oli sen jälkeen ihan lasten leikkiä, ja pääsimme perille Jurmoon hieman viiden jälkeen iltapäivällä.

Matkan varrella kippari kokkaili ihanaa pekonikastiketta pastalle, ja koko satsi hävisi miehistön suihin. Gasti A oli kyllä jatkuvasti pentterissä hakemassa jotain lisäpurtavaa. Hieman kapteenskaa rupesi huolestuttamaan kun sokerikorppuvarastoa alettiin tyhjentämään, ja gastit A ja K olivat tukehtua korppuihinsa.

Näimme myös ihan oikeita ihmisiä töissä. Kalastajat vetelivät alustensa välillä jotain katiskaa isompaa, eli tässä ei olut kyseessä enää mikään kalankasvattamon tyhjentäminen.

Viggen ajelee Långöstä Kustavin Vuosnaisiin. Långö on aivan Jurmon vieressä ja vieresvenestaman kyljestä lähtee sinne lossi säännöllisesti.

Kun saavuimme perille, oli miehistöllä tietty nälkä. Kipparin vatsa kurni myös hieman, sillä olihan tiedossa matkakohteen pääasiallinen syy, aito Jurmolaisesta ylämääkarjasta tehty hampurilainen. Kippari ja gasti A vetelivät annoksen tyytyväisenä, ja avittivat sitten hieman kapteenskaa ja gasti K:ta ihan messevän annoksen loppuunsaattamisessa. Reissu ei ollut ihan turha. Kippari ehdotti että palaisimme takaisin syömään iltapalksi Ahvenanmaan pannukakkua jotta sitten voimme vertailla sitä maankulun Ahvenanmaalaiskokin Michael Börklundin versioon kun olemme Kastelholmassa. Hänellä on siinä vieressä Smakbyn niminen ravintola yms kokonaisuus jota kehittelee.

Iltakävelyllä näimme kaikenlaisia juttuja, mm. harmaita kanoja joita ei kuulemma savossa näy.

Jos ihmettelette miksi pääsiäisnoitaa ei teilläpäin ole näkynyt viime aikoina niin tässä selitys.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s