9.7.2014 Matkalla Houtskariin

Eilinen ilta oli aivan mahtava. Lämpöä riitti vaikka muille jakaa ja nautimme ihanan illallisen Glada Laxenin terassilla. Alkupaloiksi hotkaisimme Tapas à la Bärö annokset, eli erilaisia sillejä ja muita herkkuja. Erityisesti sitruunakastikkeessa ollut sai kehuja. Pääruuaksi kaikki valitsivat saman ahven annoksen, eikä se tuottanut pettymyksiä kenellekkään. Paikalliset vihannekset ja perunat höystettynä sitruunaisella kastikkeella sujahtivat nälkäisen miehistön kitaan kevyesti. 

Myös jälkiruualle jäi tilaa. Kaikki paitsi kapteenska päättivät että annamme Ålandspannkakanille vielä yhden mahdollisuuden. Tarjoilija kehui sitä tuoreeksi ja tietysti parhaaksi, vaikka kippari oli kertonut muista paikoista ja kokemuksista. Ja raati päätti että tämä oli kesän voittaja. Mahdollisesti luumuhillon vaihtuminen mansikaksi vaikutti siihen, että tämä annos veti pisimmän korren. Miinuspisteitä kuitenkin tuli liian hennosta kardemumman käytöstä.

Kapteenskan kevyt jätskiannos

Ruokailun jälkeen ponkaisimme vanhaan merivartioston torniin. Se on vain 32 m korkea, ja näköalat laskevassa auringossa olivat huikeita.

Auringonlasku oli aika makea…

Matkaa jatkoimme aamulla vasta hieman ennen kahdeksaa. Satamassa oli aivan tyyntä, gastit vetelivät sikeitä ja kippari asennoitui kesän pakolliseen moottorimarssiin. Mitä vielä, tiskiveden lämmityksen aikana pääsimmekin käsiksi tuuleen ja nyt porhallamme mukavaa vauhtia eteenpäin. Kihdin ylitys alkaa näillä hetkillä ja gastit ovat nousseet aamupuurolle. Suuntaamme kohti Houtskaria, kipparin vanhaa rippikoululeiriä kohden. Mukava pieni satama jäi viime vuona tarkastamatta joten nyt haemme täydennyksiä sieltä.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s