16.7.2014 Katajanokka

Huitaistiin sit tasan 50 mailia lähdön jälkeen. Tuuli oli aika sopiva vaikka Porkkalanselän ylityksen jälkeen kipparin usko melkein hiipui. Vauhti nääs tippui alle 5 solmun. Koirien pissatauon aika oli kumminkin lähellä, joten suuntasimme kokan kohti Helsingin kaupungin virkistysaluetta, Lähteelään. Se on aivan pienveneväylän vieressä Porkkalan niemen kärjessä. Laituri oli neljän aikaan vielä sopivan tyhjä, että vetäisimme reteesti kylkikiinnitykseen laiturin päähän. Koirat maihin ja pienelle lenkille.

Emme ole aikaisemmin tähän pysähtyneet, osittain siitä syystä että vikonloppuisin se on aina täynnä siihen aikaan kun me ohitamme, osittain siitä syystä että paikan päälle pääsee myös autoilla. Tämä tuottaa tavallisesti juuri viikonlopuiksi jonkin verran viihteellä olevia immeisiä. Paikkana vaikutti erinomaisen mukavalta, joten ehkä vielä yövymme siinä jokin päivä.

Vartin laiturissaon jälkeen, koirat olivat oman hommansa hoitaneet joten jatkoimme matkaa. Kippari ei ole oikein myötätuulipurjehduksen ystävä, pääosin sen takia että meiltä puuttuu siihen tarkoitukseen kunnon purje, eli spinnu tai genaakkeri. Päästyämme Lähteelästä, tuuli oli kuitenkin suotoisa. Vuoroin slöörissä, vuoroin virsarilla vetäen päästelimme reilusti yli kuutta solmua koko matkan Helsinkiin. Huippunopeudeksi gps ilmoitti 7,9 solmua vaikka kippari selkeästi näki lukemat 8,0. Hetkellinen nopeus ei tainut olla ihan riittävän kauan rekisteröityäkseen kunnolla. Vauhdin hurma oli ihanaa.

Kustaanmiekkaa lähestyessämme olimme katselleet lähteviä risteilyaluksia, ruotsinlaivoja ja Tallinan lauttoja. Tarkistimme että kaikki olivat lähteneet ja laitoimme keulan aukkoa kohden. Siinä kuutta ja puolta solmua rynnätessämme, kapteenska vilkais myös taakse. Eikös Viking XPRS paahtanut perästä reilua kahtakymmentä solmua. Se oli kuitenkin sen verran kaukana, että päätimme aiheuttaa komentosillalle  hieman ärräpäitä ja painoimme eteenpäin. No, kyllähän siitä selvittiin ihan reilulla marginaalilla. Laivat hiljentävät Harmajan kohdalla jonkin verran ja olimme jo kaukana kapeasta aukosta kun expressi tuli siitä läpi.

Vene oli pysäköitynä rauhalliselle paikalle juuri ennen yhdeksää. Suihkut ja saunat on tähän aikaan menneet kiinni joten jäljelle jäi pienen drinksun ottaminen. Kippari oli hieman nälkäinen ja himoitsi makkaraperunoita. Hän päätti kuitenkin tyytyä jämä makaroonilaatikkoon jota oli kattilassa päivän ruokailun jälkeen. Olisi pitänyt olla nopeampi. Kapteenska kun huomasi kauhan kipparin kädessä, syntyi kauhea mekkala. Jämät oli jätetty koiria varten joten kipparin oli hankittava lohtua muualta.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s