Tacker

Nyt se on täällä! ATN-tacker saapui vihdoinkin postissa. Olin tilannut sen englannista jotta kaikki mahdolliset tulli yms. paperityöt saisi jättää väliin, mutta nettikaupan varastosaldo oli väärin ja sainkin heti viestin että lähetys jenkkilästä on vasta matkalla. Nooo, eihän venekään ole vesillä joten hyvissä ajoin tuli.

 

Mikä tämä ihmeellisyys sitten on? Syksyllähän kerroin että uusi ihana purje on tulossa. Koska arvostan helppoutta ja miehistöä on vähän oli spinaakkeri puomeinen poissa laskuista. Kannella ja keulassa tarvittavan tilan takia mutta myös kustannussyistä, tippuivat genaakkeripuomi ja rullagenaakkeri pois laskuista. Jollain tavoin halssikulma (purjeen keulanpuoleinen kulma) on kuitenkin saatava kiinni että purje vetää hyvin. Vastaus tähän on tacker. Markkinoilta löytyy vastaavaan tarkoitukseen olevia tarvikkeita useamman sorttista, mutta ATN-tackeriin ihastuin puhtaasti mukiinmenevän miten-toimii videon takia. Tacker sisäänrullatun keulapurjeen päälle vaan, ja uusi purje kiinni ja ylös. Ja sit mennän. 

Fallit ja skuutit on tilattu, plokit on jo kotona ja vielä yksi köydenvapauttajan asennus niin olemme valmiita. Vain 17 päivää jäljellä. Kesän alkuun siis.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s