Trysunda, Höga Kusten

Saavuimme Trysundan idylliseen pieneen satamaan noin kahdentoista tunnin matkanteon jälkeen. Ja Höga Kusten antoi kyllä parhaan mahdollisen tervetuloatoivotuksen, lämmintä ja aurinkoa.

Koirat heitettiin maihin välittömästi, ja sillä aikaa kun kapteenska vielä kohtuullisen raskaassa varustuksessa ulkoilutti koiria, kippari vetäisi shortsit jalkaan, muiden laiturilla olijoiden esimerkin voimalla. Grilli vedettiin esille ja ihanan ilta-auringon valossa saimme nauttia kunnon kesäisestä kelistä.

Sataman alue on vallan kaunis, eikä meidän näkökulmasta myöskään palveluissa ollut valittamista. Palvelurakennus näytti uudelta ja siinäkin komeili kyltti joka kertoi EU rahoituksesta. Siinä sijaitsi vessat ja suihkut sekä iso ruokailutila keittiöllä. Kahdet jääkaapit, mikrot sekä liedet. Siinä passaa sekä veneilijän että huoneenvuokralaisen puuhastella. Suihkut tietysti toimivat poleteilla joita sai ostaa pienestä elintarvikeliikkeestä joka ilmeisesti hoita myös huoneenvuokrausta ja satamaa. Illalla lähdimme pienen kävelylenkin ihmettelemään satama-alueen nähtävyyksiä.

DSC_4158

DSC_4160

DSC_4169

Yöllä tietysti satoi, ja aamulla lähdimme kiertelemään saarta kevysessä tihkussa. Välillä sitä tuli, välillä ei. Mutta lämmintä oli. Kipparilla oli tapansa mukaan reilusti vaatetusta jota kevennettiin useamman kerran. Shortseissakin olisi pärjännyt.

Matkalla näimme sekä upeata kivirantaa, jossa jääkausi jättänyt jälkeensä ihania pyöreitä kiviä eri värisinä ja kokoisina. Seuraava ranta olikin sitten upea hiekkaranta, hiuksenhienoilla hiukkasilla jotka kulkeutuivat mukana veneeseen saakka. Lumpeenlehtilammikko oli vastaantulleen hollantilaisen vaeltajan mielestä kuin Japanilainen puutarha. Hän oli tietysti osunut siihen edellisen päivän auringossa….

DSC_4181

DSC_4185

DSC_4191

DSC_4199

DSC_4196

Ihana paikka, voimme kyllä suositella kaikille tännetulemista. Pääsee muutenkin kuin omalla venellä. Yhteys- ja turistialuksia tuli satamaan useamman kerran lyhyen vierailumme aikana.

DSC_4169

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s