Öregrund 2.7.2015

Päivä alkoi aikaisin aamulla. Satama-altaasta päästyämme Volvolle annettiin 2300 kierrosta joka piti meitä n. kuuden solmun vauhdissa. Muitakin matkalaisia näkyi puksuttelevan kumpaankin suuntaan.

Iltapäivällä se luvattu tuuli saapui luvatulla voimakkuudella. Noin mailin edellä mennyt vene veti yhtäkkiä purjeet ylös, ja kapteenska herätti kapun samoja toimenpiteitä varten. Ja miten ihanasta kulmasta se tuuli osuikaan! Pamauttelimme iltapäivän mittaan jopa seitsemän solmun lukemia, aivan oikeaan suuntaan ja ilman muuta ääntä kuin tuuli ja aallot.

Niin lämmintä oli, että kapukin intoui riisumaan ylimääräiset kerrastot. Ihanaa päästä t-paidassa purjehtimaan vihdoinkin.

Helteessä purjehtimista vihdoinkin
Helteessä purjehtimista vihdoinkin

Kerrankin kapu oli ruorissa, hieman kilpailullinen kiilto silmissä. Hitaasti ja varmasti saavutimme edellä mennyttä. Kun matkaa oli jäljellä viitisen mailia, kapu rupesi jo äkseeraamaan purjeiden kanssa. Ensimmäisenä satamaan keinolla millä hyvänsä! Siinä oikaistiin viittojen ja karikkojen poikki, ja viimeisellä maililla voitto näytti olevan käsillä. Ja niin siinä kävikin, että pääsimme sataman edustalla olevalle punaiselle viitalle pari kaapelinmittaa (n 360 metriä) ennen kumppaniamme. Se oli samankokoinen, mutta parikymmentä vuotta vanhempaa piirustusta oleva. Pettymys oli suunnaton, kun kaverit jatkoivatkin matkaa eikä laiturikeskustelua päästy harrastamaan.

Rantautuessamme tuulensuojaan helle iski päin kasvoja. Yli kolmenkymmen asteen lämpö tuntui kohtuullisen tukahduttavalta, ja koirat hädin tuskin jaksoivat tarpeitaan tehdä pitkän päivän jälkeen. Merellä ei ihan huomannut kuinka kuumaa oikeasti oli. Tosin illalla kädet hieman punoittivat muistutuksena siitä, että voihan sitä rasvaa laittaa muuallekin kuin nenään.

Illan viiletessä kävimme sitten oikein pihviä syömässä ravintolassa. Vasta tämän jälkeen koirat päästettiin veneestä, jossa on huomattavan paljon viileämpää.

IMG_0907

Nyt vietämme pitkästä aikaa lepopäivää nauttien lämmöstä, ja päivittäen näitäkin tekstejä. Vihdoinkin on kunnon netti taas käytössä.

Lauantaina lähdemme sitten kohti Eckerötä, taas heikon aamutuulen voimin. Tosin se voi olla leppoisampaa kuin perjantai iltapäivän luvattu 12 m/s….

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s