Captain’s log 4.7.2015 16:30 UTC 19:30 Helsinki

Kippari nukkui pommiin!

Aina joskus käy sillä tavalla, että myös kapu nukkuu pidempään. Tänä aamuna näin kävi. Kapu heräsi vasta seitsemältä Tukholman aikaa, ja kapteenska oli lukenut jo tunnin siinä vaiheessa. Onneksi ei ollut kiire, ja ennusteen mukaan tuuli joka tapauksessa tyyntyisi kesken matkan.

Aamutoimet suoritettuamme jätimme pohjoistuulen saattelemana Öregrundin taakse. Tämä on niin idyllinen kaupunki että sinne kannattaa mennä vaikka autolla. Veneilijän näkökulmasta paikka on melkein unelma. Melkein kaikki palvelut aivan laiturinvieressä. Kauppaan on noin sata metriä, eli vähemmän kuin keskimääräisen Prisman parkkipaikalta, ravintolat aivan laiturin päässä. Vesi, sähkö, suihku ja vessat kuuluvat kaikki hintaan sekä netti, joka ei nyt ihan toiminut.

Päivähän oli vallan ihana. Säätiedotus ei ihan osunut nappiin ja saimme vetää paapuurin halssilla koko päivän ilman yhtään vendaa. Aivan loistava tuuli noin kuudenkymmen asteen suhteellisella kulmalla. Se on meille aivan huippu, ja vene kulkee hyvin. Hieman piti purjeita säätää kun olimme jo Ahvenanmaan alueella. Lyhin reitti kun menee Signilsskäretin läpi ja siinä on pieni mutka ja muuta viitta jotka pitää ajaa oikein, muuten voi tulla lompakkoon iso reikä.

Kapu on nyt varsinainen pelle. Kahdeksansataa mailia piti reissata että vihdoinkin löytyi sopiva kesäisempi takki. Ja sehän löytyi helteisenä päivän Öregrundista. Pelle Pettersonin hyvin istuva ja tyylikäs takki sopii hyvin kapun pelle-shortseihin. Ei tarvitse aina olla villahousut ja purjehdusasu päällä!

Varsinainen Pelle
Varsinainen Pelle

Eckeröön Käringsundetiin saavuimme hyvissä ajoin iltapäiväsamppanjaa varten. Ennen laituriin kiinnittymistä kävimme hakemassa hieman lisää dieseliä ja tyhjentämässä septin. Polttoaineen kulutus on vain yksi kolmas osa nyt kun lämmitystä ei ole tarvinnut käyttää, vaikka olemme joutuneet moottorilla menemään pitkiäkin matkoja.

Jääkaapista löytyi kylmää samppanjaa
Jääkaapista löytyi kylmää samppanjaa

Nyt on yksi päivän rankimmista urakoista vielä edessä. Mitä syödä? Kuka jaksaa näin kaunilla kelillä sellaista miettiä?

Huomisen määränpäästä ei ole vielä tietoakaan. Säätiedotustakaan ei viitsi katsella. Jos hyvin menee, päädymme Rödhamninn, jos huonosti poikkeamme Maarianhaminan länsisatamassa.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s