7.7.2015 Seglinge -välipäivä

Tuuliennustehan ei ollut mitenkään erityisen paha,reilut 10 m/s ja kyllähän sevälillä tuntui kohtuullisen suojaisassa satamassa. Ikävä kyllä päivä oli hieman sateinen myös.

Välipäivät ovat siitä mukavia, että emme tee kovinkaan paljon. Kirjojen lukeminen, nokosten ottaminen ja koirien ulkoiluttaminen. Edellisenä iltana olimme käyneet myyjäisissä ja saaliina olimme saaneet ihanaa mansikkajuustokakkua, savustettua siikaa ja siemen-näkkileipää joak aiheuttaa riippuvuutta.

Kävimme myös pienellä kävelyllä saarena osuuskaupassa sekä ihanalla järvellä. Sääli että keli ei ihan suosinut auringonottoa, mutta ympäristö oli idyllinen. On se ihanaa vain oleskella.

DSC_4466

DSC_4471

DSC_4467

Täytyy sanoa, että Segleingen sataman yrittäjäpariskunta kyllä haluaa palvella ja opettavat myös lapsilleen yrittäjämäisyyttä. Satamassa ei ole kuin huussi, mutta saunaa saa varata. Sauna vain on kilometrin päässä, mutta emäntä kuskasi vieraita sinne sadesäällä autolla. Sateest huolimatta, isäntäoli jatkuvasti laiturilla opastamassa veneilijöitä suojaan sekä tiivistämässä vene rivistöä jotta seuraavakin mahtuisi tuulensuojaan. Päivällä kun iso 50-jalkainen vuokravene oli lähdössä ja poijusta irrottautuminen näytti haasteelliselta,oli hän jo puoli-alasti hyppäämässä mereen ja poijulle uimassa kun vihdoinkin pojat saivat itsensä irti. Tuuli tietysti hieman temppuili ja vei isoa venettä.

Lapset leipoivat niitä ihania näkkäreitä sekä Ålandspankakaa jota myivät sitten omassa kojussa. Saaristossa opitaan varhain, että mitään varsinaista päätyötä ei ole, on vain paljon sivutoimia. Koko atmosfääri oli ihanan kotoisa, ja suosittelemme lämpimästi poikkeamaan Seglingessä.

 

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s