Vaihela, Velkuanmaa 9.7.2015

Kapteenska oli katsellut netistä minne Iniöstä oikein suunnattaisiin. Päivän tuuliennuste oli etelästä ja ihan riittävästi. Netistä eri blogeista ja Facebookista oli sitten tullut vastaan Velkuanmaalla sijaitseva Vaihelan saaristohotelli. No, suuntahan oli aivan loistava, eli vajaa parikymmentä mailia pohjoiseen. Sinne siis.

Kapteenska kävi sii aamulla kaupassa kun kippari tiskasi. Pääsimme liikkeelle heti puoli yhdentoista jälkeen. Ensimmäiset mailit piti kryssiä, sillä Iniöstä halusimme ulos väylälle joka vie meidät suoraan pohjoiseen. Sitten olikin aivan mahtaavaa vedellä yli kuutta solmua sivutuulessa ja melkein saman verran täys-myötäisessä. Kapu oli kerrankin huomioinut miehistöä ja vetänyt kakkosreivein isoon heti aamusta. Tuulta oli kuitenkin yli 8 m/s eikä se meidän menoa hidastanut, genua oli kuitenkin ulkona aivan täysin.

Saavuimme Vaihelan vanhaan laituriin kahden paikkeilla. Muutaman päivän tauon jälkeen, tilaa oli taas sen verran että saimme ihan valita poijumme pitkästä laiturista. Nyt illallakaan veneitä ei ole kuin kuusi. Enemmän mahtuisi.

Kävelimme polkua pitkin hotellille ja kohtasimme puiden takaa ihanan maalaismaiseman. Idylli on aivan mahtava! Kun saavuimme perille, meidät otettiin vastaan erittäin ystävällisesti. Kaikki palvelut ja ajat kerrottiin ja toivotettiin takaisin vaikka ruokailemaan, lompakko kun oli jäänyt veneeseen eikä satamamaksua saatu suoritettua.

Palasimme veneelle lounastamaan sekä iltapäivänokosia ottamaan. Kippari sai siinä välissä myös vihdoinkin vaihdettua uuden sakkelin isopurjeen falliin.

DSC_4489

Sen jälkeen olikin jo saunavuorojen aika. Kalliosauna olikin ihanan rentouttava. Kapteenska sai saunoa ihan rauhassa, ja tuttuun tapaan, miesten vuorolla oli paljon enemmän väkeä.

Saunomisen jälkeen päätimme kävellä kievarille ja istahtaa ruokailemaan. Kapteenska valitsi ison pihvin, kipparin ottaessa ribsit. Kyytipojaksi rietastelimme kokonaisen pullon viiniä. Jälkiruokakin jaksettiin. Ihana apogetto, eli vanhan ajan vaniljajäätelöä, keksi sekä amaretto- ja kahvishotit jotka sai sekoittaa oman maun mukaan. Kyllä oli ihana illallinen!

Vaihelaan suosittelemme kaikkia pysähtymään. Lauantaisin lämpiää myös telttasauna jos ei sellaista ole kokeillut.

DSC_4512

DSC_4509

DSC_4503

DSC_4498

DSC_4494

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s