12.7.2015

Lähdimme Kejsarhamista hieman ennen yhdeksää. Seitsemän metrin sivutuulessa irtautiminen onnostui upeasti, mutta sitten…

Kapu ajoi tietysti edellisenä iltana huolellisesti kierretyn uppopoijun ja veneen väliin. Kaverin poijuliina lipui kölin alta ennen kuin vene ehti pysähtyä. Moottorista äkkiä veto pois, ettei liina menisi potkuriin. Siinä sitten tuuli painoi meitä kohti laiturin päässä olevaa venettä. Onneksi ihan sopivaan suuntaan ja sopivalla vauhdilla. Liina ohitti kyllä vetolaitteen, mutta jäi ikävästi sen ja peräsimen väliin. Jumissa oltiin.

Onneksi veneilijä sitten nousi kannelle ja saimme löysättyä liinaa ja ährättyä sen peräsime alta pois. Matka jatkui, kippari hikisenä ja muutenkin hieman voimattomana. Aamulla oli jo ensimmäinen Finnrexin otettu ja katsotaan miten tauti etenee. Toivottavasti kuume ei nouse.

Nyt etenemme mukavasti pohjoistuulen siivittämänä. Hangossa pysähdymme septin tyhjennykselle ja siitä jatkamme matkaa Tammisaaren Rödjaniin illaksi. Matkaa tällekin päivälle kertyy nelisenkymmentä mailia, mutta huomiselle moottoroidulle etapille Stora Vårholmenille jää vain vähän toistakymmentä.

Rödjanissa on ollut aika heikko gsm-vastaanotto, joten seuraavaksi varmaan sitten päivittelemme tietoja Katriinan ja Jussin mökin terassilta ylihuomenna.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s