Kejsarhamnen 11.7.2015

Pohjoisen tuulen jumalaa Boreasta palvoen lähdimme liikkeelle Mossalasta aikaisin aamulla, tavoitteenamm noin neljänkymmenen mailin päässä, toisella puolella Saaristomerta oleva Högsåran Kejsarhamn. Pysähdyksestä Farmors Cafén herkullisille kakuille on jo muodostunut loman viimeisen viikon perinteeksi.

Varmaan sitä pohjoistuulta jossakin oli ihan riittävästi. Eihän meidänkään tarvinut ihan lillua kuin hetkittäin. Olimme valinneet reitin Korppoon ja Nauvon pohjoispuolelta Airiston, Airisto Strandin ja Paraisten portin kautta. Mukavassa myötätuulessa peesasimme upeata HR 372, joka meni menojaan, ja jotain ruotsalaislipulla varustettua 50-jalkasita ranskalaisvalmisteista venettä. Svedut eivät kumma kyllä jätättäneet meitä millään muotoa, sillä he olivat vain puolisen mailia edessämme kun pääsimme jo Hågsåraan johtavalle salmelle. Siinä he päätyivät kääntymään suojaisaan ankkurointipaikkaan, kun me jatkoimme matkaa muutaman mailin kakkuja kohti.

Ihanaa osua saaristossa viikonloppuna paikkaan jossa on menoa. Farmors Café tarjosi sekä ihanat kakut, että elävää nuorisomusiikkia. Kapu ymmärsi vihdoinkin sen hienoisen eron suomalaisen ja ruotsalaisen musiikin välillä. Vaikka ruotsalaiset, tai siis ruotsinkieliset biisit ovat aika samaa tahtia olevaa tavaraa, ne ovat kuitenkin hiukkasen nopeatempoisempia ja iloisempia kuin suomalaiset biisit, vaikka suomalainen sanoitus olisi kuinka iloista.

Hosara_band

Kun saimme kakut syötyä, elävä musiikkin veteliviimeisiään. Lähdimme tallustamaan kohti satamaa. Matkalla tapasimme kolme terhakkaa chihauha-urosta joilla oli tytöille selvästi paljon asiaa, mutta eivät kuitenkaan ihan kasvotusten uskaltaneet asiaa ilmaista. Olihan Peppi hieman jo väläytellyt vähemmän hemaisevaa hampaallista hymyään. Jamistä chihut olivatkaan, no Porvoosta tietysti. Emäntä toimi Kulloon koulussa opettajana.

Veneellä kippari sitten otti kalastusvälineet esille ja ryhtyi istumaan laiturin viereen. Viimeeksihän saalina oli kivoja ahvenia. Ja pikkupojilla oliniitä ämpärissä, joten toivoa oli. Kapun sinnikkyys ei tosin tänään riittänyt, eikä niitä pakastekatkarapujakaan ollut. Oli hieno uusi jigi, mutta ei tullut kalaa ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin joten kapu hakeutui veneen lämpöön. Siellä kapteenska katseli tangokuningas finaalia, eikä mitään parempaa kuulemma ollut tässä veneessä tarjolla. Niinpä kapu uppoutui peleihin ja kirjaansa nukkumaanmenoon saakka.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s