Jussarö – Stora Vårholmen13.7.2015

Jussarössä oli tilaa aivan mukavasti, saimme jopa valita parista eri vaihtoehdoista mihin pysäköimme. Ihanaa oli myös se, että ei satanut vettä. Illalla emme kummempia temppuja jaksaneet tehdä, mutta uusi satamanpitäjä kertoi että Merivartioston valvontatorni oli auki käyntiä varten. Tähän saakka se on ollut kiinni.

Seuraavana aamuna kipparin kesäflunssa oli äitinyt sen verran pahaksi, että kapteenska sai lähteä itsekseen näköalatorniin kipuamaan. Kapu jäi punkkaan katsomaan elokuvaa ja vetämään aamupäivä päikkäreitä. Ja kyllähän sieltä tornista on erilaiset näkymät kuin maan tasalta.

DSC_4541
Merivartioston valvontatorni
DSC_4555
Näkymä mantereen suuntaan sekä vanha kaivoskuilu
DSC_4534
Vanha asuinrakennus jossa käyty kaupunkisotaa

Ja kas kummaa, satamasta löytyi rohkeita suppaajiakin, eli SUP= stand up padlling, eli seiso laudalla ja melo.

DSC_4559

Matka Stora Vårholmenille oli vain reilu kymmenen mailia, ja lähdimme liikkeelle vasta puolilta päivin. Kippari oli pari päivää aikaisemmin kutsunut vieraita klo 15 cocktail tilaisuuteen, tuulten jumalten suosiollisella avustuksella. tuulta olikin jonkin verran, ja saimme purjehtia puolet matkasta. Sitten hermot pettivät Barösundiin vievällä väylällä. Vauhti hiipui alle parin solmun ja kapu veti purjeet alas, samalla kun lounasta valmisteltiin. Ankkuri laskettii rauahalliseen lahteen aivan kello kolmen jälkeen, eli oikein hyvässä aikataulussa.

Rauhallisesti ankkurissa
Rauhallisesti ankkurissa

DSC_4562

Tervetuliais kokkarit nautittiin aivan mukavassa kelissä, ja samppanjapullo tyhjeni näppärästi. Siitä siirryimme sitten rantaan nauttimaan herkullisiä quesadilloja etu-alkupalaksi. Jatkoimme ihanasti lämmitettyyn saunaan. Onhan se aina mukava päästä muutaman hikisen hetken jälkeen taas peseytymään. Kipparin kerrastot heitettiin pesukoneeseen mikä oli aivan erinomaisen mukava erityispalvelu.

Saunomisen jälkeen siirryimmekin sitten emännän patojen ääreen. Seitsemän tuntia porissut nyhtöpossu oli suussa sulavaa, puhumattakaan tuoreista sämpylöistä ja viritetystä gubbrörasta. Sille ei taida ihan kunnon suomenkielistä versiota ollakkaan. Siinä ruokailun lomassa pääsimme myös maistelemaan kipparin Öregrundin Systembolagetista bongaamaa saaristolais-snapsia.

IMG_0949 IMG_0950

Ilta kulki kuin siivillä ja pääsimme yöpuulle puolen yön aikoihin.

DSC_4565

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s