Raseborgin linnoitus 14.7.2015

Kuljettaja nouti meidät aamupalalle yhdeksän paikkeilla, ja saimme istahtaa jälleen kerran ihananaan katettuun pöytään. Aamiaisen jälkeen jouduimme hoitelemaan hieman putkimihen töitä, kun tiskialtaan vesilukko hieman vuoti. Emme ole vielä löytäneet kunnon syytä, mutta kipparin varastosta löytyi vaseliinimaista voiteluainetta jota laitoimme liitoksiin ja näyttää toistiseksi pitävän tiivinä. Jossain ehkä kuitenkin on joku pieni hiusmurtuma.

Sitten hyppäsimme Yamariiniin ja lähdimme elämysmatkalle. Kapteenska ei sellaisessa moottoriveneessä aikaisemmin ole edes ollut, ja tukka hulmuten paahdoimme yli kahtakymmentä solmua. Kipparin oli helppo hymyillä, takapenkillä kun sai istua ja vain nauttia kyydistä.

DSC_4568

Vauhtia hiljensimme kyllä kun sukelsimme vanhaan kanavaan joka johtaa Raaseporin vanhalle linnoitusrauniolle.

DSC_4577

Kulttuurimatkamme onnistui loistavasti ja nyt olemme kiertäneet melkein kaikki vanhat linnoitukset Suomen eteläisellä rannikolla.

DSC_4630

DSC_4604

DSC_4603

Kulttuurimatkan jälkeen piipahdimme sitten Sandnäs uddin kahvilla, kaupassa ja ratkomassa kesän minigolf mestaruuden. Myös tällä kertaa, kokemus vei voiton. Juhani päihitti muut täpärällä parin lyönnin erolla. Voitto oli ansaittu tasaisen vauhdin mukaisesti.

Nyt kokkailemme ja saunomme. Tiedossa on kevysesti karitsan paahtopaistia uusien perunoiden ja riistamaisen kastikkeen kera. Huomenna matkamme jatkuu taas itään päin. Mitään järisyttävää matkaa ei ole tiedossa. Barösundin väylää joudumme kai taas vetää moottorilla. Toivotaan, että Porkkalan selän yli pääsemme purjeilla ja ehkä sitten rantaudumme iltapäivällä Helsingin kaupungin virkistyslaueelle Lähteelään.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s