Pojasta polvi paranee- Finntrathlon Tahko 15.8.2015

Kippari ei koskaan triathloniin ryhtynyt vaikka uimaseurassa oli 80-luvulla triathlonsuuruus Magnus Lönnqvist. Juoksu on aina ollut akilleen kantapää on vieläkin selitys. Tosin kylmä vesikin on tullut allergisten ainesosien listalle. Ja nykyään kyllä pitää hankkia myös kunnolla pehmustetut pyöräilyhousut….

Poika sen sijaan on näyttänyt päättäväisyytensä ja harjoitellut itsekseen kevään ja kesän aikana. Ensimmäiseksi tapahtumaksi valikoitui Tahkon 1/4 matka kuntosarjassa. Saita kippari ei suostunut investoimaan muuhun kuin märkäpukuun ekaa kisaa varten. Ja investointi se oli. Ihan veneilytavaroiden hinnoissa. Fillarikysymys oli kyllä esillä, mutta kapun hieno hybridifillari sai kelvata. Ei edes pyöräilykenkiä tai niihin sopivia polkimia hankittu. Hieman paremmat juoksukengät kyllä ostettiin, mutta talviharjoitteluun tulee kuulumaan treenaus Wienin maratonia varten. Tosin varmaan muutama pari tossuja meneen ennen sitä.

DSC_4827
Ilmoittautuminen
DSC_4830
Numerolaput ja varustekassit kädessä

Sää suosi kyllä tämän päivän kilpailijoita sekä yleisöä. Aurinkoa, muttei paahtavaa hellettä ja vilvoitteleva tuuli, joka tietysti hieman häiritsi pyöräilyosuuksia. Ja vesihän oli leppoisan 18,4 astetta “lämmintä”.

Lämmittely oli aika pikaista, vesi oli kuulemma viileätä. Toisella kokeilulla se oli kertoman mukaan lämmennyt.

Lämmittely- eli kylmään veteen totuttelua
Lämmittely- eli kylmään veteen totuttelua

Startissa riitti vilskettä ja vipinää.

Kaksi minuuttia lähtöön

DSC_4857

Pojan uintiosuus hieman yllätti huolto-kuvaustiimin. Poika oli jo ponnahtanut pyöräilyosuudelle kun saavuimme vaihtoalueelle. Niinpä näimme vain tyhjän pyörätelineen kun tavoite-aika oli alittunut useammalla minuutilla. Ensi kerralla emme edes haaveile kuvaamista uintiosuudella. Sen verran samanlaiset pipot keikkuivat aalloilla. Näin jälkikäteen zoomatessa, kippari onnistui kuitenkin saamaan yhden kisakuvan uintiosuudelta.

Yli puolet uinnista takana
DSC_4860
Poika oli jo mennyt ohi

DSC_4861

Pyöräilyosuudella oli sentään puolivälin kohdalla väliaika mittaus, ja online-seurantaa harrastunut huoltojoukkuej akaantui. Kapu meni hengailemaan vaihto-alueelle ja kapteenska jäi ensimmäiseen ylämäkeen odottelemaan. Hieman kapu huolestui kun tavoite-aika ei puolivälissä pyöräilyä ollut edes lähellä. Tosin olihan matka Varpaisjärvelle mukavan mäkistä ja jokunen suora jossa sitten vastatuuli kuulemma painoi. Paluumatka Tahkolle sujuikin sitten aika joutuisasti ja poika ilmestyi kuin varkain pyöräilyosuuden päätöspisteeseen.

Pyöräilyosuus ohi
Pyöräilyosuus ohi
Parkkiin, ja sitten vasta kypärä pois
Parkkiin, ja sitten vasta kypärä pois
Tavarat kassit ja numerolappu rintaan
Tavarat kassit ja numerolappu rintaan

Hyväkuntoiselta vaikuttava kisailija jatkoi viimeiselle etapille, 10 km juoksulle. Etukäteen tavoite-aika oli 6 min/km ja 4 km väliaikapiste näytti että hyvin menee, kapun laskelmien mukaan 5:56 oli kilometriaika.

Noi seitsemän kilometrin kohdalla valiteltiin jo hieman reisiä. Oli kuulemma hieman tuskaa. Askel näytti kuitenkin vielä kevyeltä.

Noin 7 km takana
Noin 7 km takana

Viimeisessä ylämäessä ennen maalia piti vielä kiriä ja ohittaa yksi saman sarjan kisailija.

Viimeinen ylämäki
Viimeinen ylämäki

DSC_4896

DSC_4897

DSC_4898

 

Maalissa oltiin aivan aikataulussa. Reippain askelin kisailija lensi yli maaliviivan, mutta näköjään jonkin verran melkein kolmen ja puolentunnin urheilusuoritus oli ottanut voimille.

DSC_4903
DSC_4908

Onnellisesti ohi!
Onnellisesti ohi!

Sen verran reipas kaveri oli, että kapun rahapussi voi vaikka olla vähemmän tiukalla ensi kerralla. Kyllä kai tuollaisia suorituksia voi palkita sponssisopimuksen jatkolla.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s