Huolto etenee

Kapu kävi tänään Tolkkisten telakalla tänään katsomassa miten huoltotyöt etenevät. Hienostihansiellä näytti Rosinda köllöttelevän pukeilla.

Pohja on puhallettu puhtaaksi, samoin köli. Köli on jopa saanut ensimmäisen primer kerroksen ja kohta on paklauksen vuoro. Niin kuin kaikilla tytöillä, pakkelointi silottaa paikkoja kummasti. Pohjaa hiotaan vielä hieman, sillä puhalluksen jäljiltä on muutama tassun jälki vielä hoitamatta. Sitten tulee primerikerrokset sekä kova myrkkymaali. Taidamme siirtyä siihen ihan vakituisesti, siinä toiveessa että liukuu paremmin.

Mottorikin oli osissa lattialla. Siitä ei ollut löytynyt mitään suurempia. Lauhduttaja oli puhdas eikä kuulemma roskia ollut lainkaan. Merivesifiltteri siis on toiminut erinomaisesti kaikki nämä vuodet. Vain yhtä venttiiliä oli pitänyt hieman säätää,muuten kone on erinomaisessa kuosissa. Nythän se odottaa vain kasaamista ja pääsyä takaisin paikoilleen.

Vain yksi huolenaihe on. Vesilläolon viimeisillä viikoilla jostain oli tihkunut vettä sisään. Se oli kerääntynyt hieman hämärään paikkaan, takimmaisen pilssikaukalon molemmin puolin kulkevien palkkien sisään. Alustava arvio oli, että se voi vain tulla vetolaitteen kiinnityspisteen kautta, sillä muuten vesi valuisi suoraan pilssiin. Joten sitä vielä selvitellään.

Syyshuolto valmistunee lokakuun ensimmäisellä viikolla. Toivottavasti kelit ovat mukavia että katoksen pystyttäminen sujuisi yhtä mukavissa tunnelmissa kuin tavaroiden tyhjentäminen.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s