Funchal 2.2.2016

Aamupalan jälkeen lähdimme reippaina käppäilemään kohti Funchalin keskustaa. Kiersimme poikkeuksellisesti matkatoimiston palvelupisteen kautta kyselläksemme muutamaa neuvoa seuraavien päivien autoretkiämme varten. Muutaman hyvän vinkin saimmekin.

Päivälle tuli mittaa reilu yhdeksän tuntia, ja vain pari pientä taukoa turistikävelystä otettiin. Eihän GPS mittariin tullut kuin viitisentoista kilometriä, onneksi oli riittävästi pystysuoria ylämäkiä puuskuteltavana.

Doorman

Ensimmäisenä varsinaisena pysähdyksenä oli merkillinen pieni saari joka on julistautunut itsenäiseksi (www.fortesaojose.org)

Olimme ajatelleet ottavamme hissin ylös Montelle, mutta sehän oli tietysti huollossa. Katsotaan sitten lauantaina olisiko lupausten mukaisesti auki.

DSC_5608

Socorro kirkko

Rua Santa Marialla kohdattua

Kauppahalliin kun kävimme, suu tuli makeaksi, lompakko tyhjäksi ja reppu täydeksi. Sen verran ihania ja uusia passion hedelmä yms. herkkuja saimme maistella.

Kaupungintalo ja yks kirkko

Halusimme käydä myös Fortaleza do Pico linnoituksessa, mutta kuten pari paikkaa Kanarialla,myös täällä kohtasimme vain suljettuja portteja vaikka liput liehuivat. Olihan näky ylhäältä ihan mahtava, ja kaikenlaisia pikku kujia nähtiin. Ja huom: joku on saanut puutarhassaan ruukutkin hyvään järjestykseen.

Päivän paras visiitti taisi kuitenkin olla Blandy’s Madeira viinin museo. Opas kertoi erittäin eläytyvästi, innostuneesti ja selkeäkielisesti Madeira viinin historiasta, teosta sekä perheyrityksestä joka johtaa sitä. Maistiasetkin olivat huippuluokkaa.

Parempaa palvelua saa hakea, sillä voit kierroksen jälkeen ostaa pulloja alennettuun hintaan ja he vielä toimittavat ne lentokentän kauppaan, siis turvatarkastuksen jälkeen.

Ja lopuksi muutama muu nähtävyys matkan varrelta.

Illalla ruokaillessemma, naapuripöydän englantilainen pariskunta kysyi olemmeko nähneet hotellin showta. Oli kuulemma oikein hyvä. Se olisi taas yhdeksältä alkamassa. Kapulla tietenkin syttyi halu käydä kääntymässä.

Ruokailun jälkeen menimme hetkeksi huoneeseen. Kello oli hieman kahdeksan jälkeen. Kapu muistaa sulkeneensa telkkarin kymmeneltä, tosin torkahdusten välillä. Kapteenska oli ollut syvässä tajuttomuuden tilassa jo pidempään. Ei voi todeta kuin että No Show, taas tälle illalle.

 

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s