Monte 6.2.2016

Ensimmäistä kertaa tällä viikolla näimme aamuauringon sillä pilviä ei ollut ja sininen taivas loisti. Kävimme nopeasti tankilla ja auton palautuksessa ennen kuin hyppäsimme bussiin ja matkasimme keskustaan.

Keskustassa hyppäsimme hiihtohissiin ja matkasimme ylös Monteen. Näkymät olivat vallan mainiot mutta selkeästi huomasimme että ylhäällä oli viileämpää ja pilvisempää kuin kestustassa. Kapu kaivoikin heti fleece takin päälle ja itsekseen hieman kirosi shortsi valintaa.

Ensimmäinen tutustuminen oli mahtava Monte palace Jardim Tropical. Sitä kierreltyämme siirryimekin sitten Kasvitieteelliseen puutarhaan kevyen lounaan jälkeen. Alas vuorelta palasimme perinteisellä kelkkakyydillä.

Taksimiehet yrittivät kovasti saada meitä kyytiin, sillä kelkkamatka on vain kaksi kilometriä ja päätepisteeltä on reilu viitisen kilometriä rantaan. Se on tosin melkein suora tie ja alas, eli helppo nakki.

Illan tullen suuntasimme ensimmäistä kertaa kunnon yöjuoksulle. Syykin oli mahtava, carnaval! Taksimies sai meidät tuotua kulkueen lähtöpaikan tienoille poliisien estelyistä huolimatta, ja niinpä olimme asemissa reilu puoli tuntia ennen lähtöä. Emme tosin aivan eturivissä, mikä tietysti hieman haittasi kuvaamista. Uutta sambakoulua meni edestämme reilu kaksi tuntia, jonka jälkeen kävelimme päätöspisteen suuntaan, ja ehdimme nähdä suurimman osan kulkueesta uudestaan. Tällä kertaa tosin istuimme jo kuppilassa lämmikkeiden kera. Hotelille palasimme aamuyön puolelle.

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s